Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...
Vařme víc a rychleji, radí kuchař oceněný na olympiádě v německém Erfurtu
Škola v hradecké Štefánikově ulici, kde se na kuchaře učí i neslyšící, má důvod k radosti. Tamní...
Potraviny, které podporují funkci jater. Vyzkoušejte kapustu i artyčok
Největší žláza lidského těla plní řadu nezbytných úkolů, bez kterých by náš organismus nemohl...
Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč
Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky...
Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...
Z české kuchyně: Jewelama je spojování tří kamenů jinak
Jewelama je klasické spojování tří kamenů, které se její autor Petr Vadlejch pokusil vylepšit o...
Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...
Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...
Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...
Praha argentinského kuchaře nadchla, zřejmě v ní zůstane
Ve Španělsku pracoval v michelinské restauraci, nyní učí Čechy ochutnávat španělskou kuchyni....
Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou
Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce...
OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...
Je libo květákové cappuccino? Michelinský šéfkuchař otevře podnik v Praze
Hervé Rodriguez, šéfkuchař, který byl v Paříži oceněn michelinskou hvězdou, otevře v Praze 30....
Na gastrofestivalu v Kroměříži bude před lidmi vařit šéfkuchař Sahánek
Je jediným českým porotcem, který smí rozhodovat nejprestižnější kuchařské soutěže světa, a...
Bistra jsou nový trend v Praze, říká Pavel Maurer
Praha se širokou paletou kuchyní se může rovnat Mnichovu či Vídni. O trendech v pražských...
Z české kuchyně: V DOT Challenge přežije ten nejrychlejší
Cílem je dostat se s usměvavou tečkou přes dráhy s rychle se pohybujícími částicemi. Hra je určená...
Z české kuchyně: čtyři obrázky mají společné jedno slovo, poznáte které?
Máte rádi hry, u kterých procvičíte mozkové závity a ještě se pobavíte? Pokud ano, jedna taková...
Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....
Z české kuchyně: Alchemy Jump přináší nový rozměr do tradičních plošinovek
Hledáte odreagování ve formě mobilní skákačky, která se trochu vymyká tradicím? Pak je Alchemy Jump...
Z české kuchyně: Sibix je extrémně náročná, ale chytlavá hra. A zdarma
Zajímá vás, jak pevné je sklo vašeho mobilního telefonu? Stačí si stáhnout novou českou hru Sibix....
Z české kuchyně: Důvtip vás nakonec nezachrání, raději se dejte na útěk
V atmosferické adventuře Blameless se stanete obětním beránkem promyšleného vražedného plánu, píše...
Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...
Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...
Z české kuchyně: V Antibored Money se snažíte stát nejlepším zlodějem
Hra Antibored Money od českého vývojáře Jakuba Boušky je určena pro Android, přičemž cílem je...
Z české kuchyně: Zažeňte nudu praskáním bublin, hra je zdarma
Náplní hry Bubble Pop Island od českého vývojáře Petra Vadlejcha je praskání bublin, čímž...
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku
Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky...
Pivní mapa Jablonce se zacelí. Kdysi slavná restaurace opět otevírá
V pondělí se v Jablonci zacelí citelná trhlina na místní mapě restaurací a pivnic. Po radikální...
Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky
Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky,...
Bylo to fajn, ale příště už zase sama, tvrdí něžný doprovod trabantů
Sama na motorce procestovala Evropu a Asii. Loni se s výpravou trabantů pustila i napříč...
Lidé po letech oslavili silvestr v opraveném libereckém Imperialu
Poprvé po letech si lidé mohli užít silvestr v hotelu Imperial. Přišli se podívat, jak se toto...
Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava
Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se...
Přes extravagance jsem pořád holka z vesnice, říká MOgirl Anett
Je optimistická a společenská. Žije spíše přítomností, než aby život odkládala do budoucna. A...
Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu
I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...
Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...
Rakvička, větrník, laskonka. Jak upéct nej české zákusky podle Fabešové
Jsou to stálice v nabídce českých cukráren, bez kterých si mnozí z nás nemohou představit rodinnou...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny