Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10. listopadu 2016  11:04

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...

Vařme víc a rychleji, radí kuchař oceněný na olympiádě v německém Erfurtu

6. listopadu 2016  7:48

Škola v hradecké Štefánikově ulici, kde se na kuchaře učí i neslyšící, má důvod k radosti. Tamní...

Potraviny, které podporují funkci jater. Vyzkoušejte kapustu i artyčok

1. listopadu 2016

Největší žláza lidského těla plní řadu nezbytných úkolů, bez kterých by náš organismus nemohl...

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

22. října 2016

Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky...

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...

Z české kuchyně: Jewelama je spojování tří kamenů jinak

26. září 2016  13:43

Jewelama je klasické spojování tří kamenů, které se její autor Petr Vadlejch pokusil vylepšit o...

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20. září 2016

Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Praha argentinského kuchaře nadchla, zřejmě v ní zůstane

29. srpna 2016  11:23

Ve Španělsku pracoval v michelinské restauraci, nyní učí Čechy ochutnávat španělskou kuchyni....

Šest potravin, které mohou chránit před Alzheimerovou chorobou

8. července 2016

Roztržitost, neustálé ztrácení klíčů a zapomínání jmen může působit vcelku nevinně nebo dokonce...

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...

Je libo květákové cappuccino? Michelinský šéfkuchař otevře podnik v Praze

5. června 2016  10:43

Hervé Rodriguez, šéfkuchař, který byl v Paříži oceněn michelinskou hvězdou, otevře v Praze 30....

Na gastrofestivalu v Kroměříži bude před lidmi vařit šéfkuchař Sahánek

20. května 2016  10:12

Je jediným českým porotcem, který smí rozhodovat nejprestižnější kuchařské soutěže světa, a...

Bistra jsou nový trend v Praze, říká Pavel Maurer

20. května 2016  8:29,  aktualizováno  8:42

Praha se širokou paletou kuchyní se může rovnat Mnichovu či Vídni. O trendech v pražských...

Z české kuchyně: V DOT Challenge přežije ten nejrychlejší

16. května 2016  13:19

Cílem je dostat se s usměvavou tečkou přes dráhy s rychle se pohybujícími částicemi. Hra je určená...

Z české kuchyně: čtyři obrázky mají společné jedno slovo, poznáte které?

4. května 2016  12:57

Máte rádi hry, u kterých procvičíte mozkové závity a ještě se pobavíte? Pokud ano, jedna taková...

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15. dubna 2016  9:09

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....

Z české kuchyně: Alchemy Jump přináší nový rozměr do tradičních plošinovek

12. dubna 2016  10:55

Hledáte odreagování ve formě mobilní skákačky, která se trochu vymyká tradicím? Pak je Alchemy Jump...

Z české kuchyně: Sibix je extrémně náročná, ale chytlavá hra. A zdarma

30. března 2016

Zajímá vás, jak pevné je sklo vašeho mobilního telefonu? Stačí si stáhnout novou českou hru Sibix....

Z české kuchyně: Důvtip vás nakonec nezachrání, raději se dejte na útěk

29. března 2016  11:55

V atmosferické adventuře Blameless se stanete obětním beránkem promyšleného vražedného plánu, píše...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20. března 2016

Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...

Z české kuchyně: V Antibored Money se snažíte stát nejlepším zlodějem

4. března 2016  12:40

Hra Antibored Money od českého vývojáře Jakuba Boušky je určena pro Android, přičemž cílem je...

Z české kuchyně: Zažeňte nudu praskáním bublin, hra je zdarma

26. února 2016

Náplní hry Bubble Pop Island od českého vývojáře Petra Vadlejcha je praskání bublin, čímž...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku

6. února 2016

Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky...

Pivní mapa Jablonce se zacelí. Kdysi slavná restaurace opět otevírá

5. února 2016  16:17

V pondělí se v Jablonci zacelí citelná trhlina na místní mapě restaurací a pivnic. Po radikální...

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

27. ledna 2016

Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky,...

Bylo to fajn, ale příště už zase sama, tvrdí něžný doprovod trabantů

23. ledna 2016  19:27

Sama na motorce procestovala Evropu a Asii. Loni se s výpravou trabantů pustila i napříč...

Lidé po letech oslavili silvestr v opraveném libereckém Imperialu

1. ledna 2016  12:51

Poprvé po letech si lidé mohli užít silvestr v hotelu Imperial. Přišli se podívat, jak se toto...

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

23. prosince 2015

Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se...

Přes extravagance jsem pořád holka z vesnice, říká MOgirl Anett

18. listopadu 2015

Je optimistická a společenská. Žije spíše přítomností, než aby život odkládala do budoucna. A...

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15. listopadu 2015

I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1. listopadu 2015

Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...

Rakvička, větrník, laskonka. Jak upéct nej české zákusky podle Fabešové

25. října 2015

Jsou to stálice v nabídce českých cukráren, bez kterých si mnozí z nás nemohou představit rodinnou...

Poradny