Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku

4.1.2013  1:00
Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu zajímavých gastronomických událostí. Jednou z nich je například pražská návštěva michelinské...  celý článek

České kuchařské knihy se zúčastní světového finále kuchařských Oscarů

28.12.2012  0:00
Šest českých kuchařek se zúčastní soutěže Gourmand World Cookbook Awards. Jsou mezi nimi i knižní trháky Poklady klasické české kuchyně Romana Vaňka či Hovory s řezníkem od Jany Florentýny...  celý článek

Letos zkuste třeba kapří hranolky, říká gurmán Pavel Maurer

23.12.2012  1:00
"Kapra jsem bohužel jedl většinou špatně udělaného, bahňáka, rozměklotinu. Musím říct, že znám málo restaurací, které umějí udělat dobrého kapra. Je to naše ostuda," říká známý profesionální...  celý článek

Jezte ryby i mimo svátky. Nejzdravější je tuňák, dietní zase platýs

22.12.2012  1:00
Vánoce rovná se v mnoha rodinách kapr. Někteří se na něj těší, jiní ho jedí se zapřením. Ale nemusíte zůstat jen u kapra. Klasiku v podobě kapra může na vánočním stole nahradit mořská ryba,...  celý článek

Tipy na gastrovýlety: vánočka z Písku, pivní klání i farmářský trh

21.12.2012  3:00
Vánoce už jsou takřka na dohled, čekání na Ježíška ale nemusíte prosedět doma. Před svátky, během nich i na samotném konci roku se totiž děje spousta akcí, kde si můžete dát do nosu. Zkuste...  celý článek

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20.12.2012  0:00
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za...  celý článek

Hrnkové linecké, měkké perníčky a další cukroví, co pečeme na Jarmark

15.12.2012  4:00
Pokud se chystáte na náš nedělní Jarmark, budete moci na stánku Nadace Terezy Maxové dětem ochutnat za drobný příspěvek do kasičky vánoční cukroví, které napekly redaktorky a čtenářky...  celý článek

Výsledky soutěže o nejlepší cukroví: vybíráme deset vítězek

10.12.2012  16:28
Ze zhruba stovky receptů na pečené i nepečené cukroví, které jste zaslali do naší vánoční čtenářské soutěže, jsme vybrali deset nejzajímavějších. Najdete mezi nimi slepovanou klasiku i méně...  celý článek

Ochutnejte advent: trhy na Výstavišti, den Matky Země a Ježíšek

7.12.2012  1:00
Pokud jste se rozhodli zasvětit adventní čas něčemu příjemnějšímu, než je předvánoční úklid nebo dodělávání restů v práci, pak se vydejte po celé naší vlasti za dobrotami spojenými s vánočními...  celý článek

Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou

30.11.2012  8:48
Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály, válečky, formičky, pečicí papíry a plechy, zásobit se moukou, cukrem, máslem, ořechy a...  celý článek

Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti

23.11.2012  0:00
Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první cukroví? Máme pro vás několik chutných tipů, kam o víkendu a v příštím týdnu vyrazit na...  celý článek

Nejlepší dorty podle našich babiček: čokoládový, ořechový a tvarohový

10.11.2012  4:08
Čekáte o víkendu návštěvu, nebo si chcete jen osladit život? Zkuste si připravit jeden z vynikajících a poctivých dortů podle receptů našich babiček. Máme něco jak pro čokoholiky, tak pro...  celý článek

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1.11.2012  0:36
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho jídelníčku, ale také je dietní a zdravá. Její příprava přitom není zdaleka tak složitá, jak by se...  celý článek

Poslední šance: Zapojte se do soutěže o nejlepší vánoční recept

31.10.2012  0:09, aktualizováno  17.11 17:40
Už za několik dní končí soutěž o nejlepší rodinný recept na vánoční cukroví. Pošlete ten svůj oblíbený a vyhrajte krásné české kuchařky a další hodnotné ceny v naší vánoční soutěži, kterou...  celý článek

Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem

27.10.2012  0:39
Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem. Slibujeme, že po tomhle obědě kocovinu mít nebudete. Pokud tedy nebudete při vaření z lahve dál...  celý článek

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké...  celý článek

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13.10.2012  14:10
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete nachystat hostinu, za kterou by se nestyděl ani šéfkuchař Pohlreich.   celý článek

Opustila jsem syna a odjela do USA dělat šatnářku, říká oceněná Češka

12.10.2012  3:02
V Americe jí říkají Georgina, protože Jiřina se Američanům těžko vyslovuje. Přesto Jiřina Šilhanová-Sager nikdy nezapomněla na svou vlast. Letos jí byla udělena cena Významná česká žena ve světě.  celý článek

Na Moravu za božolé, do Prahy na dorty a na ostravský hrad pro pivo

12.10.2012  0:01
Předpovědi slibují teplotně spíše nadprůměrný týden, tak posedávání u kamen ještě na chvíli odložte a raději se vydejte na výlet. Pokud se vám nechce jen tak bloumat krajinou, a navíc vás honí...  celý článek

Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku

6.10.2012  8:02
Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvě utržené ze stromu, ale když se úroda vydaří, najdou spoustu využití v kuchyni. A to...  celý článek

Jako vůl se necítím, vzkazuje Čechům moderátorka Emma Smetana

1.10.2012  4:47
Půvabná moderátorka Emma Smetana se ve svých 24 letech pyšní až neuvěřitelným životopisem: kromě češtiny se domluví dalšími pěti jazyky, stačila vystudovat dvě vysoké školy v Paříži a v Berlíně....  celý článek

Kam o víkendu na dlabanec? Za burčákem, frgály, kávou i bio steaky

28.9.2012  0:45
Jestli si chcete následující podzimní víkendy zpestřit výlety okořeněné něčím k snědku, pak vám nabízíme několik tipů připravených ve spolupráci s rozcestníkem Gastronaut.cz. Kdo má rád bio,...  celý článek

Jablečné knedlíky, pudink i koláč. Využijte sklizeň a oslaďte si život

22.9.2012  1:05
Podzim s sebou nese nejen ochlazení a foukání ze strnišť, ale také dary přírody a našich zahrádek. Jestli už se vám přejedl štrúdl i kompot, vyzkoušejte recepty ze zápisníků našich babiček, kde...  celý článek

Víkendové chutě Česka: Vydejte se za jablky, cibulí nebo vínem

14.9.2012  2:48
Zářijové víkendy ještě slibují příjemné babí léto, a tak určitě neseďte doma a vydejte se na výlet. Máte-li navíc rádi dobré jídlo a pití, nasměrujte své kroky nebo svůj automobil do míst, kde...  celý článek

Kokosová bábovka, švestkový koláč a další pečené dobroty z Jarmarku

12.9.2012  0:01
Kdo z vás byl v sobotu na Jarmarku v pražských Holešovicích, možná si nenechal ujít možnost ochutnat domácí bábovku, koláče nebo řezy, které pro návštěvníky a návštěvnice akce upekly redaktorky...  celý článek

Konec prázdnin chutná po bylinkách, svíčkové, koláčích nebo houbách

31.8.2012  0:42
Chcete-li oslavit poslední prázdninové dny nebo si zpestřit začátek září něčím dobrým na zub, nemusíte se omezovat jen na prostory vaší domácí kuchyně nebo oblíbené hospůdky za rohem. Vydejte se...  celý článek

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29.8.2012  0:07
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v...  celý článek

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22.8.2012  0:23
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale slezské recepty se vaří snadno a chutnají skvěle.  celý článek

Za syrečky na Hanou, za kapry do Třeboně a za whisky? Přece na Sychrov

17.8.2012  0:04
To nejlepší, co nabízejí prázdniny pomalu se chýlící se konci, najdete v každém koutu naší země. Zkuste se třeba vypravit do Vizovic na trny, do Třeboně na čerstvou českou rybu nebo do Příkaz na...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7.8.2012  0:00
Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si neměli nechat ujít. Zdejší kuchyně by vydala na samostatnou kuchařku. A byla by pořádně tlustá. Už...  celý článek

Kozy, pivo a guláš. Když na výlet, tak jedině za dobrým jídlem a pitím

3.8.2012  10:41
Začátek srpna je jako stvořený pro výlety. Ať už vyrazíte na hrad, zámek či jen tak po vlastech českých či moravských, zkuste si turistiku okořenit nějakou dobrotou. Ochutnejte třeba indické...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31.7.2012  0:02
Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.