Doporučujeme

Cannelloni a la medová plástev

Cannelloni a la medová plástev | foto: Apetit

Cannelloni à la medová plástev

  • 1
Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a ještě mají smetanovou pokličku.

NA 6 PORCÍ

Příprava: 25 minut + 45 minut dušení

500 g těstovin cannelloni

Na zeleninové ragú:
* malá hrst sušených hub
* 80 ml olivového oleje
* 3 mrkve
* 4 kousky celeru
* 1 větší červená cibule
* 2 stroužky česneku
* 1 pórek
* 5-6 větších žampionů
* 5 x 400 g plechovka nakládaných soudečkových rajčat
* velký svazek čerstvé bazalky
* mořská sůl
* čerstvě namletý černý pepř

Na špenátový základ:
* 680 g čerstvého špenátu
* trocha muškátového oříšku
* sůl a pepř

Na bílou omáčku:
* 290 ml smetany na šlehání
* 500 ml zakysané smetany
* 4 filátka z ančoviček (případně takzvaná očka - použijte i s kaparou)
* sáček strouhaného parmezánu

1. Sušené houby zalijte horkou vodou. Mezitím na středním plameni rozehřejte velkou těžkou pánev, vlijte část olivového oleje, nasekanou či nastrouhanou mrkev, celer, cibuli, česnek a pórek. Restujte na středním plameni osm až deset minut. Potom přidejte pokrájené čerstvé žampiony i sušené houby včetně nálevu a duste, dokud zelenina nezměkne.

2. Šťávu nechte odpařit, poté do pánve vyklopte rajčata a přidejte nasekané stonky bazalky (lístky si nechte na později). Ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pomalu vařte zhruba tři čtvrtě hodiny, aby ragú zhoustlo. Přihoďte lístky bazalky.

3. V jiné pánvi připravte špenátový ,podklad‘. Rozpalte ji, pokapejte olejem, vložte špenát a míchejte jím, dokud nezavadne. Okořeňte solí, pepřem i muškátovým oříškem a dejte zatím stranou.

4. Na řadě je bílá omáčka - zřejmě ta nejrychlejší, jakou znáte! Musíte udělat jediné: smíchat smetanu, zakysanou smetanu, ančovičky osušené od oleje a hrst parmezánu.

5. Na dno hrnce (měl by být 20 centimetrů široký a asi 12 centimerů hluboký) vlijte zhruba centimetr bílé omáčky, posypte ji parmezánem, naskládejte špenát a přidejte polovinu ragú. Dlaněmi do něj zatlačujte cannelloni, jeden vedle druhého. Zbylé ragú pak vlijte shora, aby byly trubičky zcela zakryté. Navrch nalijte zbytek bílé omáčky, opět posypte parmezánem, pokropte olivovým olejem a tři čtvrtě hodiny pečte v troubě při 190 °C.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bleskové boloňské penne
Bleskové boloňské penne
Bleskové těstoviny
Bleskové těstoviny
Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky
Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky


  • Vybrali jsme pro Vás