Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Brokolice zapečená s kuřecím masem

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Brokolice zapečená s kuřecím masem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 6 porcí:

  • 1 brokolice
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 500 g brambor
  • 3 vejce
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • špetka pepře

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme podélně na čtvrtky a přibližně 10 minut vaříme v osolené vodě s kmínem.

2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji.

3. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova.

4. Brokolice rozdělíme na růžičky a spaříme v sítu vroucí vodou.

5. Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme vrstvu brambor, posypeme osmaženou cibulí, poklademe kousky masa a růžičkami brokolice. Opět dáme vrstvu brambor, cibulku, maso a brokolici.

6. Zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce se solí, kari a pepř. 

7. Poklademe plátky másla, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme dozlatova.

Autor:




Nejčtenější

Šéfkuchařka Jana Bilíková
Ženy mají v kuchyni cit pro detail a systém, říká šéfkuchařka Bilíková

Vystudovala práva, ale nakonec si místo taláru oblékla kuchařský rondon. Pracovala po celém světě ve vyhlášených restauracích, kde se tvrdě dělá i osmnáct...  celý článek

Móda na Billboard Music Awards 2017
Móda z hudebních cen: Výstřihy, rozparky a přiznané prádlo

Některé dámy pojaly udílení cen Billboard Music Awards jako velkou společenskou událost, jiné vypadaly, jako by si právě odběhly od plotny nebo z ložnice....  celý článek

Ilustrační fotografie
Sedm důvodů, proč je vám na omdlení

Dehydratace, hlad, těhotenství, úlek nebo i srdeční problémy – faktorů, které mohou vyvolat pocit na omdlení nebo samotné mdloby, existuje velké množství....  celý článek

Bylinkové kuřecí řízečky s rajčatovým salátem
Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle...  celý článek

Petra Hapková
Když táta slyšel můj hlas, uklidnil se, vzpomíná Petra Hapková

Zpívá šansony a pokračuje tak v otcově odkazu. Petra Hapková je dcerou miláčka národa, zesnulého hudebního génia, skladatele Petra Hapky a atraktivní herečky...  celý článek

Další z rubriky

Chřestová sezona je tady!
Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji...  celý článek

(ilustrační snímek)
Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty

Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého půllitru moc mudrovat nebudete. Ovšem některé z následujících mýtů...  celý článek

Mini quiche s bylinkami a balkánským sýrem
Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.