Doporučujeme

Briošky

- 500 g hladké mouky, 110 g Ramy, 90 g krystalového cukru, 40 g droždí, 5 g soli, 4 žloutky, 1/4 l mléka, malá odlivka rumu, balíček vanilkového cukru, strouhaná kůra z citrónu, žloutek na potření, několik rozsekaných kostek cukru, tuk a mouka na plech

Těsto zaděláváme rychle, ne dlouho, aby nám nezhouževnatělo. Hladké těsto pak vyklopíme z misky na pomoučený vál, rozřízneme na čtyři stejné díly. Každý díl rozkrájíme na pět stejných kousků, ze kterých vytvarujeme koule. Z poloviny postupně vytvarujeme malé večky, které rozdělíme na připravený plech spolu se zbývajícími koulemi. Potřeme žloutkem a posypeme sekaným kostkovým cukrem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 210 stupni Celsia patnáct minut do zlatohněda. Dobu a teplotu dodržíme, jinak by briošky vyschly.
Vychlazené, nadýchané a vláčné briošky podáváme ke kávě nebo čaji.
(časopis Dobrou chuť!)

Briošky


  • Vybrali jsme pro Vás