Doporučujeme

Brazilské cukroví

Brazilské cukroví | foto: Tereza Mrowiecová

Čtenářský recept: Brazilské cukroví

  • 0
  • 8 žloutků
  • 250 g kokosu
  • 250 g cukru
  • 0,5 dl kokosového mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky vanilkové esence
  • máslo na vymazání a jemný krupicový cukr na vysypání formiček

1. Do mísy nasypeme kokos, cukr, přidáme žloutky rozešlehané s kokosovým mlékem a vanilkovou esencí a dobře promícháme. Na závěr přidáme změklé máslo.

2. Malé zapékací misky vytřeme máslem, vysypeme cukrem a plníme je připravenou směsí.

3. Misky skládáme do pekáčku a nalijeme do něj horkou vodo do výšky asi 1,5 cm. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi hodinu dozlatova.

4. Po prochladnutí upečené dezerty vyklopíme z misek.

Poznámka: Kdo má rád kokos, zamiluje se na první kousnutí.


  • Vybrali jsme pro Vás