Doporučujeme

Brambory zapečené s vejci a sýrem

- 1 kg brambor, 6 vajec, 5 lžic strouhaného sýra, 50 g slaniny, 1 cibule, 1/4 l mléka, sůl, rostlinný tuk na vymazání zapékací mistky a na omaštění

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme, rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zapékací misku vymastíme tukem a na dno narovnáme první vrstvu brabor. Osolíme, posypeme nasekanými vejci, nastrouhaným sýrem a pokapeme tukem s cibulkou. Tento postup opakujeme až do spotřebování všech surovin, poslední vrstvou však musí být brambory. Misku naplněnou směsí vložíme do předehřáté trouby a deset minut zapékáme. pak brambory zalijeme osoleným mlékem a 2 rozkvedlanými vejci a necháme zapéci dorůžova. Během zapékání povrch pokapeme rozehřátým tukem. Před podáváním posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je zeleninový salát.
(100 a 1 pokrmů z vajec)


  • Vybrali jsme pro Vás