Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,...  celý článek

VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

3.5.2017  0:00
Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste věděli, co skutečně obsahují.  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,...  celý článek

VIDEO: Paralyzovaný muž se pomocí implantátů v mozku sám najedl

9.4.2017  0:00
Natáhl ruku, nabral do lžíce šťouchané brambory a soustu vsunul do úst. Sám. Bez cizí pomoci. Poprvé po osmi letech, od doby, kdy jej nehoda zanechala paralyzovaného od ramen dolů. Bill Kovechar...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí....  celý článek

Opevněný kryt pod domem v Jihlavě slouží k uskladnění brambor

17.3.2017  17:52
Obyvatelé bytových domů v Rošického ulici v Jihlavě se možná cítí bezpečněji než jejich sousedé v jiných částech města. Pod svými kuchyněmi a obývacími pokoji totiž dodnes mají opevněné kryty s...  celý článek

Zbytky obědů a svačin se v novém školním kompostéru mění na hnojivo

16.3.2017  17:33
Zbytky ze školní jídelny či nedojedené svačiny školáků už nekončí v koši. Alespoň ne na Základní škole jazyků v karlovarské Libušině ulici, kde spustili pilotní projekt na umístění kompostéru do...  celý článek

Kvalitní potraviny má propagovat nový fond. Absurdní, míní farmáři

28.2.2017  13:00
Ministerstvo zemědělství zvažuje vznik nového fondu, který by dělal reklamu kvalitním potravinám. Zemědělci by mohli přispívat na propagaci mléka, vepřového, ovoce i brambor. Nápad kritizují...  celý článek

VIDEO: Opilý muž se sotva držel na nohou, nevyšlo mu ani točení na značce

24.2.2017  16:21
Obsluze kamerového systému v Pardubicích zpestřila noční směnu dvojice mužů na třídě Míru. Jejich chůze byla notně ovlivněna požitým alkoholem a zvláště jeden z nich, sedmadvacetiletý, zjevně...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo...  celý článek

Jihomoravská půda se rozpadá, ubližuje jí sucho i zákazníci v obchodech

10.2.2017  7:22
Čtvrt století zkoumali odborníci půdu na jižní Moravě. Teď přišli s výsledky, které moc pozitivní nejsou – zemědělci pěstují plodiny v nevhodné struktuře, půdu navíc ohrožuje eroze i sucho.  celý článek

TRW chce v Rychnově zřídit výrobní halu. Místní se bojí dalších kamionů

26.1.2017  6:45
Část obyvatel Rychnova u Jablonce nad Nisou se bojí vstupu firmy TRW Automotive Czech do jejich města. Jablonecký výrobce brzd a brzdových komponentů pro světové automobilky chce do zdejšího...  celý článek

Místo nálepky laser. Nové značení jídla v obchodech je ekologičtější

16.1.2017  17:45
Něco tak prťavého jako nálepka na ovoci se může zdát z hlediska životního prostřední naprosto bezvýznamné. Nahrazení těchto nálepek laserovým značením však může přinést obrovské úspory ve...  celý článek

Módní předsevzetí 2017: Zbytečně neutrácet a přidat barvy

10.1.2017  0:25
Většina z nás si dává různá novoroční předsevzetí. Co to zkusit i s módou? Naše redakce dala dohromady tipy, jak být elegantnější a mít větší přehled o svém šatníku.  celý článek

RECENZE: Vyrazit díru do knihy je originální nápad. Škoda těch sporů

9.1.2017  17:51
Nakladatelství Argo spojilo mistry svého oboru – výtvarnici Toy Box a spisovatele Petra Stančíka. Výsledkem se stala půvabná kniha pro děti O díře z trychtýře. Nebýt sporů při její realizaci,...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

31.12.2016  0:05
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné...  celý článek

Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr

23.12.2016  14:05
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat bramborový salát je docela alchymie. Alespoň v podání pětinásobného mistra ČR v přípravě tohoto...  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě...  celý článek

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen...  celý článek

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

20.12.2016  2:00
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v bramborovém salátu.  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

Nevidím zrzku, ale číslo 74, říká sestra Karla Heřmánka

11.12.2016  0:58
Když jde po ulici, pozoruje účesy žen a v duchu si říká, co by která měla udělat s vlasy. „Tyhle by potřebovaly masku, tamty zase zastřihnout konečky. Anebo barvy. Já nevidím zrzku, ale číslo...  celý článek

Stromky nelitujte, pěstují se jako brambory, vzkazují prodejci

10.12.2016  10:16
Vánoční stromky se pěstují jako brambory na plantážích. Jasným favoritem je jedle kavkazská, populární jsou ale například i stromy v květináči. Velké řetězce přiváží stromky z Dánska, menší...  celý článek

Otec zvolil menší zlo, ač tam i onde končili Židé v lágrech, líčí Železný

5.12.2016  9:20
Dneska spadly miny přímo do baráku, kde jsme právě obě vařily brambory, ale stačily jsme ještě včas vyběhnout ven. Tak zní jeden z autentických zápisků použitých v dokumentu Bojovníci od...  celý článek

Pestrost jídel je víc než doplňky stravy, říká majitel zdravého obchodu

27.11.2016  9:10
Zdeněk Slavík má v Teplicích 12 let obchod se zdravou výživou. Zatímco řada prodejen vzniká a rychle končí, jeho podnik se drží. „Jíst zdravě neznamená chroupat mrkev a zapíjet ji mladým...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými...  celý článek

Mohl nést sněhovou vločku i pěticípou hvězdu. Znaku Vysočiny je 15 let

18.11.2016  16:33
Mohl obsahovat sněhovou vločku, bramborové kvítky, strom nebo zelené návrší s pěticípou hvězdou. Nakonec jedno ze čtyř polí znaku Kraje Vysočina zaplnily jeřabiny. Jeden ze symbolů kraje právě v...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

Jakub Prachař: Brambory vyřezávám ze zoufalství

30.10.2016  10:23
Herec, moderátor a hudebník Jakub Prachař (32) se poslední dobou často a rád věnuje i vaření. Může za to také jeho účinkování v seriálu Ohnivé kuře, v němž nechybí recepty. Prachař v žertu...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.