Doporučujeme

Bramborový salát "vanáč"

Bramborový salát "vanáč" | foto: schachlenkapro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát "vanáč"

  • 0

Doba přípravy: 50 minut

  • 2 kg studených ve slupce vařených brambor
  • 1 sklenice míchané sterilované zeleniny, která obsahuje mrkev, okurky, cibulku, hrášek a celer
  • 1 malá plechovka sladké sterilované kukuřice
  • 1 velká cibule
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml tatarské omáčky

1. Brambory uvaříme ve slupce - aby se nerozvařily, přidávám do vody trochu octa.
Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do mísy, posolíme a opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sterilovanou zeleninu i s částí nálevu, na kostky nakrájená vejce, scezenou kukuřici a velmi dobře promícháme.
2. Nakonec přidáme tatarskou omáčku a opět promíchám. Salát pak uložíme do lednice a nechám uležet do druhého dne.

Poznámka: Salátu říkám vanáč, neboť rodina vždy v legraci říká, ať ho umíchám ve vaně, že se sní jakékoliv množství.


  • Vybrali jsme pro Vás