Množství: 6 porcí
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 400 g jablek bez jádřinců, neoloupaných
- 100 g cibule
- 200 g okurek ve sladkokyselém nálevu
- 400 g majonézy nebo majonézy light
- 150 ml sladké smetany nebo mléka
- 1-2 pol. lžíce plnotučné hořčice
- dle potřeby nálev z okurek
- dle potřeby sůl, pepř
1. Oloupané a vychladlé brambory a jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostičky. Jablka lze případně před nakrájením oloupat. Cibuli jemně nakrájíme na malé kostičky, okurky podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Nakrájené suroviny vložíme do mísy. V samostatné nádobě připravíme majonézovou zálivku z výše uvedených surovin. Vše smícháme v míse, případně ještě dochutíme dle potřeby. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne.