Doporučujeme

Brmborový salát s jablky

Brmborový salát s jablky | foto: Dagmar Koželouhovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát s jablky

  • 1

Množství: 6 porcí

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 400 g jablek bez jádřinců, neoloupaných
  • 100 g cibule
  • 200 g okurek ve sladkokyselém nálevu
  • 400 g majonézy nebo majonézy light
  • 150 ml sladké smetany nebo mléka
  • 1-2 pol. lžíce plnotučné hořčice
  • dle potřeby nálev z okurek
  • dle potřeby sůl, pepř

1. Oloupané a vychladlé brambory a jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostičky. Jablka lze případně před nakrájením oloupat. Cibuli jemně nakrájíme na malé kostičky, okurky podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Nakrájené suroviny vložíme do mísy. V samostatné nádobě připravíme majonézovou zálivku z výše uvedených surovin. Vše smícháme v míse, případně ještě dochutíme dle potřeby. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne.


  • Vybrali jsme pro Vás