Doporučujeme

Bramborový salát s cizrnou a avokádem

Bramborový salát s cizrnou a avokádem | foto: Eva Brožovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát s cizrnou a avokádem

  • 0

Doba přípravy: 50 minut
Množství: 6 porcí

  • 1 kg brambor (salátový typ), uvařených ve slupce
  • 2 menší cibule
  • 1/2 středně velkého celeru
  • 400 g konzerva hrášku s mrkví
  • 400 g konzerva cizrna v mírně slaném nálevu
  • 3 ks sladkokyslých okurek
  • 1 avokádo
  • asi 5 polévkových lžic majonézy
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky plnotučné hořčice
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř, ocet

1. Cibule oloupeme, nakrájíme najemno, osolíme a přikryjeme fólií. Necháme asi hodinu "vypotit". Půlku celeru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené a octem okyselené vodě. Po vychladnutí nakrájíme celer na kostičky a přidáme k cibuli, stejně nakrájíme i okurka a také přidáme do směsi. Obě konzervy scedíme a obsah přidáme do salátu.
2. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostičky.
3. Avokádo oloupeme, rozpůlíme a po vyjmutí pecky nakrájíme na malinké kostičky. Avokádo salát zjemní a "omastí", ale zdravě a není pak třeba přidávat tolik majonézy.
4. Vše pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a přidáme obě hořčice a majonézu.
5. Salát velmi pečlivě promícháme a dáme vychladit a uležet.

Poznámka: Je to trošku ozvláštněný bramborový salát, cizrna je v něm velmi dobrá. Vhodný je jako příloha, ale i jako samostatný pokrm, podávaný jen s pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás