Doporučujeme

Bramborový salát

Bramborový salát | foto: Apetit

Bramborový salát podle šéfkuchaře

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u "salátu tisíckrát jinak" na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr také nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!

NA 8 PORCÍ

Příprava: 40 minut + odpočívání salátu - nejlépe přes noc

* 1,2 kg salátových brambor uvařených ve slupce, oloupaných a vychladlých
* 200 g sterilovaných okurek (nechte si pár na ozdobu)
* 50 g cibule nebo šalotky
* 150 g mrkve
* 150 g petržele
* 100 g celeru
* 100 g zeleného hrášku (mražený krátce povařte, ale jen tak, aby neztratil barvu)
* 50 g petrželky, nejlépe hladkolisté
* 3-4 lžíce zakysané smetany
* 3-4 lžíce plnotučné hořčice
* 3-4 lžíce majonézy
* 50 ml kvalitního rostlinného oleje
* 100 ml nálevu z okurek
* sůl a pepř na dochucení

Na dozdobení:
* 4 křepelčí vajíčka (dostanete v supermarketech a často i v prodejnách zeleniny)
* hrst jemně sekané, nejlépe hladkolisté petrželky

1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.

2. V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.

3. Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát s kari
Bramborový salát s kari
Lehký bramborový salát s mátovou majonézou
Lehký bramborový salát s mátovou majonézou


  • Vybrali jsme pro Vás