Doporučujeme

Bramborový salát

Bramborový salát | foto: L. Kocourkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Sytý bramborový salát se smetanou

  • 0

  • 800 g ve slupce uvařených brambor
  • 300 g uvařené mrkve
  • 200 g kyselých "dětských" okurek
  • 5 natvrdo uvařených vajec
  • 2 menší cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 - 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř podle chuti

1. Brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Vejce a okurky musí být nakrájené na velmi malé kousky (rozhodně menší než brambory a mrkev).
2. Cibuli nasekáme na tak malé kousky, aby to v salátu ani nebylo vidět. Nakonec přidáme majonézu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a opatrně rozmícháme.
3. Před servírováním minimálně dvě hodiny necháme v ledničce.

Poznámka: Díky kyselým okurkám je salát chuťově výrazný a díky vejcím sytý, proto potěší i s pouhým krajícem chleba, když už nezbyly žádné řízky.


  • Vybrali jsme pro Vás