Doporučujeme

Bramborový hrnec s vuřty

- 750 g brambor, 2 střední cibule, 4 špekáčky, 1/4 l rozpuštěného masoxu, 1 červená paprika, 20 g sladké papriky, 1 lžička kmínu, půl svazku petrželky, několik kapek octa, sůl, mletý pepř, 40 g oleje nebo sádla

Na rozpáleném oleji nebo sádle v kastrolu opečeme jemně nasekanou cibuli. Přidáme sladkou papriku, kterou necháme krátce rozpustit, zchladíme několika kapkami octa a podlijeme masoxem. Přidáme brambory nakrájené na asi půl centimetru silná kolečka a na mírném plameni deset minut podusíme. Potom přidáme proužky papriky, plátky špekáčků, kmín, mletý pepř, trochu vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
Posypeme sekanou petrželkou a horké v hrnci neseme na stůl.


  • Vybrali jsme pro Vás