Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Bramborové drobení

  • 1

Doba přípravy: 60 minut
Množství: 4 porce

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 150 g hrubé mouky 
  • 125 g másla
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 3 PL medu

1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zasypeme je hrubou moukou a promícháme. Připravenou směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáče a pokapeme zbylým máslem.

2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 180 °C a pečeme 35 minut.

3. Hotový pokrm vypečený dorůžova rozdělíme na talíře a každou porci pokapeme medem a posypeme skořicí.

Poznámka:
Toto je velmi efektní recept z chalupy. Brambůrky jsou sladce vypečené. Na povrchu jsou zlatavé a uvnitř vláčné... jen se rozplývají.


  • Vybrali jsme pro Vás