Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Bramborová polévka

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

28.1.2015  0:26
Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat něco pro své zdraví. Vyzkoušejte recepty špičkových českých kuchařů, které nachystali pro...  celý článek

Máte milovaný recept po babičce? Získejte za něj kuchařku Dity P.

27.9.2013  1:19
Dita vyrazila ve čtvrtém díle seriálu České televize se sourozenci na chalupu a oprašuje nejmilovanější recepty po babičce. Pošlete nám ten svůj a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.  celý článek

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela...  celý článek

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18.5.2013  3:00
Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept. Pondělí věnujeme jarní zelenině, úterý vitaminům, středeční recept využije nové brambory, ve...  celý článek

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17.7.2012  2:09
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.   celý článek

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

1.3.2012  4:57
Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který jsem připravila přesně podle jeho kuchařky. A jak to dopadlo? Telecí na paprice jsem sice...  celý článek

Jak v kuchyni využít oleje: ořechový na polévku, bazalkový na salát

29.10.2011  3:04
Možná jste si je přivezli z dovolené, dostali darem nebo koupili jen tak ze zvědavosti. A teď vám doma oleje jako bazalkový, oreganový, ořechový nebo z hroznových peciček zabírají místo, ale vy...  celý článek

Další recepty na polévky od zelňačky po rajskou

16.7.2011  2:05
Kuchařská výhoda polévek je, že jejich přípravu zvládne i gurmánské embryo a na výsledku není jeho nezkušenost znát. Takže i člověk, který jinak zvládá pouze vajíčka naměkko, se může vypracovat...  celý článek

Máte s partnerem krizi? Možná jsou na vině návody k použití

26.4.2011  15:14
Život v manželství je běh na dlouhou trať a mnohdy jednomu z páru (či oběma) prostě jen dojde dech, trpělivost nebo smysl pro humor. Než ovšem začnete vyplňovat rozvodové papíry, zkuste se...  celý článek

Jak vařily naše babičky aneb česká kuchyně letí

31.3.2011  10:46
Magdalena Dobromila Rettigová by měla radost, kdyby viděla, jak se po boomu všech těch tex-mex, sushi, T-bone steaků a dalších světových specialit konečně dere na světlo boží věhlas české...  celý článek

Babičky zmizely. Místo vnoučatům se raději věnují cestování

7.10.2010  9:09
Kde jsou ty časy, kdy babičky opravdu vypadaly jako babičky a taky se podle toho chovaly? Milé stařenky v zástěře a šátku, které dovedly upéct nejlepší buchty na světě, které vždycky vylovily z...  celý článek

Vaření je erotický zážitek, říká šéfkuchař Filip Kavka Smiggels

1.10.2010  5:23
Pochází z Nizozemí, ale láska ho přivedla až do Prahy, kde je doma už pět let. Založil tu nejen prosperující cateringovou firmu, ale také rodinu. Šéfkuchař Filip Kavka Smiggels je vegetarián,...  celý článek

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23.7.2010  3:02
Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní kuchařské dovednosti od krájení zeleniny až po obrnění se trpělivostí.  celý článek

Nepolevujte v dietě. Jídelníček na třetí týden

18.1.2010  0:00
Po dvou týdnech našeho dietního jídelníčku by vám váha měla ukazovat minimálně o kilo méně. A díky receptům na sedm dalších dní se ručička posune ještě o trochu níž.  celý článek

Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu

30.10.2009  0:29
Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po dezert? Proto přinášíme nejlepší bramborové recepty podle našich babiček.  celý článek

Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek

2.10.2009  0:40
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete polovinu ze sedmadvaceti vašich nejlepších rad a receptů.   celý článek

Holčička přežila, protože jsem se nebála pomoct

24.8.2009  0:19
Nejsem lékař, i když mám doktorský titul z humanitního oboru. Jednou se mi na chalupě stalo, že přiběhly děti ze sousedství s tím, že máma asi rodí.  celý článek

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10.7.2009  0:51
Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním. Zvlášť pokud se vám povede tak hustá, že v ní stojí lžíce.  celý článek

Nejlepší bramboračka

2.4.2009  9:19
Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!  celý článek

Loštická česnečka

2.1.2009  12:45
Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno "olomoucké", ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!  celý článek

Dvacet rad, jak přežít zimu v klidu

11.11.2008  0:38
Chybí vám energie a připadáte si jako vymačkaný citron? Na podzim to není nic neobvyklého. Poradíme vám, jak při dlouhých večerech dobít baterky, a nemusíte přitom vůbec vytáhnout paty z domu.  celý článek

Letní škola vaření: naučte se houby jinak

26.7.2008  0:31
Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší fantazií, než jak jste si dosud mysleli. Ve čtvrtém díle Školy vaření Ony Dnes vás to naučíme.  celý článek

Nejlepší bramboračka s houbami

8.2.2008  0:00
Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!  celý článek

Odborníci: Cukroví ano, ale s mírou

20.12.2007  6:00
Odborníci na výživu neshledávají na vánočním cukroví nic špatného, ale zdůrazňují, že je ho třeba jíst s mírou a opatrně volit ingredience.  celý článek

Vyberte si svůj polévkový hit

7.10.2007  0:19
Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba naše exotické polévky...  celý článek

Polévka je grunt

6.10.2007  0:14
I naši předkové to moc dobře věděli a měli je na stole denně. Vybírejte z našich receptů a určitě najdete svůj polévkový "hit".  celý článek

Lenka Požárová: Píšu kuchařky k sežrání

2.7.2007  0:47
Pověsila na hřebík slibnou kariéru daňové poradkyně. Místo toho teď píše odvážné kuchařky. Tak smělé, že se v připravovaném díle objeví i recept na banánovo-bramborovou polévku...  celý článek

Mrcha testosteron

1.2.2007  0:19
Možná se pletu, ale zdá se mi, že zatímco ženy stárnutím často moudří, muži žlučovatí. Ostatně i v pohádkách vystupují spíš moudré a chápající babičky než dědečkové.  celý článek

Dejte si polévky pro zahřátí

4.11.2006  0:10
Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka, ve které stojí lžíce!  celý článek

Muži vaří jen rodinné speciality

24.5.2006  17:08
Když už muž výjimečně popadne vařečku, rodina se může vsadit, že na talíři zavoní nějaká specialita. A na rozdíl od ženy ji muž uvaří bez receptu. Alespoň to vyplývá z průzkumu Centra pro výzkum...  celý článek

Bramborové hodování

11.11.2002  13:07
Vaření bez brambor si už dnes nedovede nikdo představit. Tato zázračná plodina se do Čech dostala v polovině 18. století až z horských oblastí Jižní Ameriky. Postupně se stala velmi oblíbenou a...  celý článek

Japonský císař ochutnával českou kuchyni

8.7.2002  16:37
Japonský císař Akihito a císařovna Mičiko ochutnávali na své první návštěvě České republiky výhradně česká jídla. "Ani k pondělní snídani císař nechtěl žádné vybrané francouzské sýry, ale dal si...  celý článek

Recepty

11.3.2002  14:39
Kopřivová polévka s vejcem 50 g prosa * 1 čajová lžička mořské soli * 50 g listů mladých kopřiv * 1/8 l mléka * 1/8 l sladké smetany * 2 vejce * na špičku nože čerstvě nastrouhaný muškátový...  celý článek

Ostrá bramborová polévka s rajčaty

16.10.2000  15:51
Do hrnce dáme vodu, rajčata a brambory nakrájené na kostičky a nakonec nadrobno nakrájenou cibuli. Vaříme na mírném ohni, až brambory a rajčata změknou. Uvařená rajčata rozmačkáme vidličkou a...  celý článek

Dobře utopené vitaminy

14.11.1998  0:00
Bylo to právě při přípravě polévky - slavné francouzské bouillabaisse, kdy v zápalu nadšení Alexandre Dumas vyslovil okřídlenou větu: Každý opravdový mistr kuchař nejen vaří, aby to chutnalo,...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.