Doporučujeme

Biskupský chlebíček

- 4 vejce, 140 g moučkového cukru, 140 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g loupaných mandlí, 50 g hrozinek, 50 g kandovaného ovoce, 1 lžíce rumu, vanilka, citrónová kůra

Mandle příčně nakrájíme a na pánvi nasucho slabě opražíme. Hrozinky opereme a osušíme. Kandované přísady smícháme s troškou z odvážené mouky, aby se neslepily. Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a pak lehce vmícháme sřídavě sníh a mouku.
Chlebíček pečeme zvolna asi dvacet až třicet minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě.
Upečený pocukrujeme.


  • Vybrali jsme pro Vás