Doporučujeme

Bifteky s rajčatovou omáčkou

- Bifteky pečlivě odblaníme, jemně naklepeme (nejlépe sevřenou pěstí), opepříme a necháme chvilku stát. Mezitím připravíme omáčku. Bifteky opečeme na oleji, osolíme, na pánvi je potřeme silnou vrstvou omáčky dusíme pod poklicí na malém plameni 5 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

4 bifteky
sůl
mletý pepř
olej

Omáčka:
600 g hodně zralých rajčat
sůl
mletý pepř
oregano
3 stroužky česneku
olej

Příprava omáčky: Rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a společně se solí, rozetřeným česnekem a kořením dusíme na oleji, až omáčka zhoustne. Rajčata nemají být rozdušená na kaši.

Bifteky s rajčatovou omáčkou a bramborami


  • Vybrali jsme pro Vás