Doporučujeme

Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy | foto: Apetit

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

  • 15
Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

NA 4-6 PORCÍ

Příprava: 15 minut + 40 minut vaření

* 1 lžíce olivového oleje
* 1 pórek
* 1 řapík celeru
* 300 g červené řepy
* 150 g mrkve, nastrouhané
* 100 g brambor, na kostky
* 1,2 l zeleninového vývaru
* 2 lžíce červeného vinného octa
* 1 lžička cukru
* 2 lžíce zakysané smetany
* sůl a pepř na dochucení

1. V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.

2. Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Ruce zůstanou čisté
Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Cibulačka
Cibulačka
Brokolicová polévka s krutony a kozím sýrem
Brokolicová polévka s krutony a kozím sýrem
Čočková polévka
Čočková polévka


  • Vybrali jsme pro Vás