Vaříme bezmasá jídla
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví...
Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...
Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky
Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní,...
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti
Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové...
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra
Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od...
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už...
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná...
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou
V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí...
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno
Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak...
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...
Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...
Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák
Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu...
Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...
Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...
Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč
Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky...
Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče
Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...
Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...
Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...
Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...
Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...
Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...
Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...
OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...
Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák
Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete...
Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny