Vaříme bezmasá jídla

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4. listopadu 2017

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

24. října 2017

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní,...

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7. října 2017

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29. září 2017

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

19. září 2017

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od...

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16. září 2017

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už...

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26. srpna 2017

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22. srpna 2017

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19. srpna 2017

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná...

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12. srpna 2017

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1. srpna 2017

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...

Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

25. července 2017

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí...

Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

18. července 2017

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak...

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8. července 2017

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17. června 2017

Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...

Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

31. května 2017

Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu...

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

22. října 2016

Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky...

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16. července 2016

Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

28. května 2016

Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete...

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...

Poradny