Doporučujeme

Bezlepkové veganské perly

Bezlepkové veganské perly | foto: Šárka Obrdlíkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bezlepkové veganské perly

  • 0

Doba přípravy: cca 3 - 4 hodiny
Množství: 96 kusů

Na těsto:

  • 80 g rýžové mouky
  • 70 g lupinové mouky
  • 60 g amarantové mouky
  • 110 g rostlinného tuku
  • 60 g mletého lněného semínka
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli

Na náplň:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 140 g cukr krystalu
  • 80 g solamylu
  • 1 lžička rumového aroma
  • 200 ml vody
  • 2 vanilkové cukry

1. Všechny mouky smícháme dohromady se sodou a solí. Přidáme změklý rostlinný tuk a zpracujeme dohromady.

2. Lněné semínko namočíme ve vodě a octu. K těstu přidáme lněné semínko a vypracujeme kompaktní těsto. Necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Před přípravou necháme mírně povolit, aby se těsto lépe válelo.

3. Připravíme si kokosovou náplň smícháním všech ingrediencí.

4. Těsto válíme mezi potravinářskou fólií na tenký plát. Vykrajujeme srdíčka a plníme kuličkami kokosové náplně, krajní rohy srdíčka stiskneme.

5. Pečeme na 180-200°C, 10-15 minut dozlatova.

Poznámka: Perly se hodí jako vánoční cukroví, i jako zákusek pro mlsné jazýčky ke kávě.


  • Vybrali jsme pro Vás