Doba přípravy: cca 3 - 4 hodiny
Množství: 96 kusů
Na těsto:
- 80 g rýžové mouky
- 70 g lupinové mouky
- 60 g amarantové mouky
- 110 g rostlinného tuku
- 60 g mletého lněného semínka
- 100 ml vody
- 1 lžíce octa
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
Na náplň:
- 200 g strouhaného kokosu
- 140 g cukr krystalu
- 80 g solamylu
- 1 lžička rumového aroma
- 200 ml vody
- 2 vanilkové cukry
1. Všechny mouky smícháme dohromady se sodou a solí. Přidáme změklý rostlinný tuk a zpracujeme dohromady.
2. Lněné semínko namočíme ve vodě a octu. K těstu přidáme lněné semínko a vypracujeme kompaktní těsto. Necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Před přípravou necháme mírně povolit, aby se těsto lépe válelo.
3. Připravíme si kokosovou náplň smícháním všech ingrediencí.
4. Těsto válíme mezi potravinářskou fólií na tenký plát. Vykrajujeme srdíčka a plníme kuličkami kokosové náplně, krajní rohy srdíčka stiskneme.
5. Pečeme na 180-200°C, 10-15 minut dozlatova.
Poznámka: Perly se hodí jako vánoční cukroví, i jako zákusek pro mlsné jazýčky ke kávě.