Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Bazalková zmrzlina

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Anna Kryglovapro iDNES.cz

Doba přípravy
15min

Množství
pro 4 osoby

1 balení bazalky v květináči
400g řeckého jogurtu
100g mascarpone
80g třtinového cukru

Bazalkové listy s třtinovým cukrem dáme do mixéru a rozmixujeme.
Poté přidáme řecký jogurt s mascarpone a umixujeme do hladka.
Přelijeme do potravinové dózy kterou dáme do mrazničky.
Je nutné směs co cca 1,5 hod vyndat a pečlivě promíchat (nahradíme tím zmrzlinovač :o) ), díky tomu se ve zmrzlině neudělají krystalky ledu.
Podáváme ozdobené bazalkovými listy jako úžasné osvěžení za horkých letních dnů,
případně bez ozdoby necháme návštěvu tipovat co to právě ochutnává . . . :o)

Poznámka
Tento recept je u nás toto léto absolutní hit, nikdo z nás netušil že bazalka „na sladko“ může být tak geniální!
Malý tip pro ty z vás co mají zahrádku: „pahýlky“ bazalky co nám zůstaly v květináči nevyhazujeme ale zasadíme mezi rajčata, rajčata získají skvělou chuť a „pahýlky“ opět obraší . . .

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.