Doporučujeme

Balzamikové kuře

Balzamikové kuře | foto: Apetit

Balzamikové kuře

  • 1
Pro ještě lepší chuť i efekt při podávání můžete maso pokropit krémovou variantou balzamikového octa. Koupíte jej pod označením aceto balsamico cremoso.
NA 6 PORCÍ

Příprava: 5 minut + 15 minut opékání

Na krém:
* 6 kuřecích prsou
* 1 lžíce olivového oleje
* 2 lžíce balzamikového octa
* mořská sůl a čerstvý černý pepř
* 3 citrony, přepůlené

Rozehřejte grilovací pánev na co nejvyšším stupni. Maso potřete olejem a dejte na pánev. Ztlumte plamen a pečte pět minut, pak maso postříkejte balzamikovým octem, osolte a opepřete a opékejte další minutu, pak kuře otočte a pečte ještě pět minut. Na pánev přidejte i citrony, a to dužinou dolů. Maso servírujte pokapané šťávou z teplých citronů.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Citronový pstruh
Citronový pstruh
Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou
Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou
Garnáty po thajsku
Garnáti po thajsku


  • Vybrali jsme pro Vás