Doporučujeme

Babiččin bramborový salátek

Babiččin bramborový salátek | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Babiččin vánoční bramborový salátek

  • 0

Doba přípravy: 60 minut
Množství: 5 porcí

  • 1 kg brambor
  • kořenová zelenina - 4 mrkve, 1 celeru a 2 petržele
  • 2 cibule
  • pažitka
  • 1 balení sterilované kukuřice
  • 1 balení sterilovaného hrášku
  • 1 balení sterilované červené kapie
  • 1 balení sterilované okurky
  • 6 vajec
  • 1 majonéza
  • 1 bílý jogurt
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • pepř

1. Ve slané vodě si uvaříme brambory ve slupce. Necháme vychladit a oloupeme. Dále si uvaříme kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) do měkka. Nálev nevylévat, použíjeme.
2. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli povaříme v nálevu ze zeleniny, který dochutíme octem, cukrem a solí.
3. Nálev necháme vychladnout a přidáme do mísy se směsí. Dále přidáme hrášek, kukuřici, kapii a na drobno nakrájené okurky. Vše opepříme a přidáme na drobno nakrájené uvařené vejce a pažítku.
4. Nakonec promícháme společně s majonézou, bílým jogurtem a lžičkou plnotučné hořčice. Dochutíme soli, pepřem a důkladně promícháme. Bramborový salát necháme do druhého dne v chladnu odležet.  


  • Vybrali jsme pro Vás