Doba přípravy: 60 minut
Množství: 5 porcí
- 1 kg brambor
- kořenová zelenina - 4 mrkve, 1 celeru a 2 petržele
- 2 cibule
- pažitka
- 1 balení sterilované kukuřice
- 1 balení sterilovaného hrášku
- 1 balení sterilované červené kapie
- 1 balení sterilované okurky
- 6 vajec
- 1 majonéza
- 1 bílý jogurt
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- ocet
- cukr
- sůl
- pepř
1. Ve slané vodě si uvaříme brambory ve slupce. Necháme vychladit a oloupeme. Dále si uvaříme kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) do měkka. Nálev nevylévat, použíjeme.
2. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli povaříme v nálevu ze zeleniny, který dochutíme octem, cukrem a solí.
3. Nálev necháme vychladnout a přidáme do mísy se směsí. Dále přidáme hrášek, kukuřici, kapii a na drobno nakrájené okurky. Vše opepříme a přidáme na drobno nakrájené uvařené vejce a pažítku.
4. Nakonec promícháme společně s majonézou, bílým jogurtem a lžičkou plnotučné hořčice. Dochutíme soli, pepřem a důkladně promícháme. Bramborový salát necháme do druhého dne v chladnu odležet.