Doporučujeme

Ananas ozvláštní chuť tohoto zimního moučníku. (Ilustrační snímek)

Ananas ozvláštní chuť tohoto zimního moučníku. (Ilustrační snímek) | foto: Ilustrační foto

Čtenářský recept: Ananasová buchta

  • 0

Doba přípravy: 30 min.
Množství: 15 kousků

Na těsto:

  • 1 plechovka ananasu
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky mouky hladké
  • 1 lžičky sody bicarbony
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku hrubě mletých ořechů
  • + máslo na vymazání a kokos na vysypání plechu.

Na ozdobu:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • vanilkový cukr + cukr podle chuti
  • 1/2 hrnku nahrubo mletých ořechů
  • čokoládová poleva

1. Ananas si nakrájíme na malé kousky a i se šťávou nalijeme do mísy na těsto.
Přidáme cukr, mouku se sodou, žloutky a ořechy, zamícháme a přidáme vodu podle hustoty těsta. Nemělo by to být ani příliš husté, ale ani řídké.
2. Ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v mírné troubě asi na 150°C. Zkoušíme špejlí až se těsto nelepí, je upečeno.
3. Na mírně vychladlou buchtu namažeme polevu, kterou si připravíme smícháním pomazánkového másla, zakysané smetany a cukru. Nakonec buchtu pocákáme čokoládou a posypeme ořechy. Dáme do lednice vychladit.  


  • Vybrali jsme pro Vás