Čufty v tomatové omáčce
Ingredience:
- 2 žemle
- 200 ml mléka
- 600 g mletého telecího masa
- sůl a čerstvě mletý barevný pepř
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 500 ml sterilovaných rajčat
- 40 g hladké mouky
- několik snítek čerstvého tymiánu
Pracovní postup:
- Žemle nakrájíme a namočíme v mléce. Maso dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem a mletou paprikou.
- Namočenou žemli vymačkáme a přidáme k mletému telecímu masu. Důkladně promícháme, aby se maso spojilo. Z hotové směsi lžící oddělujeme stejně velké kousky a navlhčenou rukou vytvarujeme koule, které lehce poprášíme moukou.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm masové koule ze všech stran. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
- Na vzniklém výpeku orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a poté přidáme sterilovaná rajčata. Zaprášíme moukou, promícháme a necháme několik minut provařit. Do omáčky pak vrátíme opečené čufty, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Společně dusíme ještě 20 minut. Můžeme podávat například s rýží.