Doba přípravy
30 minut
Množství
5
3/4 kg krůtího masa (prsa)
15 cherry rajčat
15 lístků čerstvé bazalky
½ l drůbežího vývaru
olej, cibule, sůl, pepř, hl. mouka
Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do pánve přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, a podlijeme drůbežím vývarem. Jakmile se začne obsah pánve vařit, tak vmícháme nasekané lístky čerstvé bazalky a rajčata překrojená na polovic. V 1 dl studené vody rozmícháme dvě lžičky hladké mouky a zahustíme lehce šťávu. Na mírném ohni, necháme 15 minut za občasného promíchání provařit. Podáváme s rýží.