Doba přípravy
10 minut
Množství
1
2 vejce - udělat ztracená nebo volská oka
cca 200g jogurtu, kvalitního, ideálně řeckého
1 stroužek česneku
kousek másla
lžička mleté papriky
trocha chilli
sůl, pepř
Jako varianty místo česneku lze použít naťovou cibulku, pažitku
Nejprve si uděláme dvě ztracená vejce. variantou mohou být na pánvi dvě volská oka.
Do hlubšího talíře dáme jogurt s drceným česnekem, osolíme, opepříme.
Místo česneku se může zamíchat cibulka nebo pažitka.
Na jogurt položíme obě vejce.
Rozpustíme na pánvi máslo, zamícháme do něj papriku a chilli. Ihned přelijeme přes vejce.
Na másle můžeme ještě krátce orestovat proužky papriky kapie.
Na závěr můžeme posypat restovanou cibulkou.
Poznámka
Podáváme s pečivem nebo chlebem, ideálně s plochým tureckým chlebem Pide.
Nejvhodnější jsou vejce ke snídani nebo k večeři, v horkých dnech jako skvělý, osvěžující oběd.