Vaření a recepty
Sledovat další díly na iDNES.tvCo se týče Vánoc, tak je Dita tradicionalistka a za žádnou cenu nezkouší nic nového. Aby si vánoční recepty uchovaly své sváteční kouzlo, snaží se je během zbytku roku vařit co nejméně, aby jí nezevšedněly.
Všechno cukroví, co se v Ditině rodině peče, je zapsáno v polorozpadlé kuchařce, která je ovšem rodinným pokladem. Nejraději má Dita vanilkové rohlíčky, s jejich tvarováním jí vždy pomůže celá rodina.
Dopředu si Dita nachystá brambory a vajíčka na salát a namočí kapra do mléka. Díky tomu se ztratí jeho případná blátivá chuť.
Na Štědrý den se pak pustí do dokončení salátu, úplnou tečku na něm však vytvoří až roztomilé kuřátko z vajíčka, které na něj naaranžuje sestra Emma. I kapra obaluje Dita klasicky v trojobalu, jediným vylepšením je přidání sezamových semínek do strouhanky.
Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařkuJaké jídlo chystáte mezi vánočními svátky a na silvestra? Za recept můžete vyhrát kuchařku Deník Dity P. Svůj recept i s fotkou (ta je podmínkou!) NAHRAJTE ZDE do středy 25. 12. do 12 hodin. Jeden vylosovaný výherce obdrží kuchařku Dity P. V minulém kole byla vylosována Laura Nováková s receptem na Citronový sen. Všechny soutěžní recepty najdete zde. |
Vanilkové rohlíčky
Pro 6 osob
Příprava: 60 minut
Pečení: 30 minut
- 300 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 100 g mandlí
- 2 žloutky
- moučkový cukr
- 1 sáček vanilkového cukru
Deník Dity P.Kuchařskou show uvidíte v pátek v 18:25 na ČT1. |
- Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé.
- Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy.
- Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.