Čokoládové lanýže
Příprava 15 minut / Odležení 24 hodin / Dokončení 20 minut
- 6 lžic sladké smetany 40%
- 50 g másla
- 200 g tmavé čokolády
- 1 tyčinka ledových kaštanů
- mandlové lupínky nebo kvalitní kakao na obalení
1. V menším kastrůlku se silným dnem přivedeme smetanu k varu. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Už nevaříme.
2. Do směsi rozlámeme čokoládu a ledové kaštany. Pomalu promícháváme, než se všechna čokoláda rozpustí a vytvoří hladkou lesklou hmotu. Necháme vychladit a dáme odležet do lednice.
3. Druhý den vytváříme pomocí dvou kávových lžiček malé noky a obalujeme je v mandlových lupíncích. Je důležité použít lžičky, hmota se v rukách rozpouští. Odolejte pokušení lupínky opražit, s jemnou kakaovou hmotou lépe ladí mandle neopražené.