Doba přípravy
1,5 - 2 hodiny
Množství
4
750 gramů drůbežích žaludků nebo krůtích
1 mrkev
petržel
kousek celeru
1 stroužek česneku
1 malá cibule
4 kuličky pepře
100 g tuku
1 větší cibule
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
česnek
majoránka
Žaludky dáme do vařící osolené vody vařit společně se zeleninou - mrkev, petržel, celer, stroužek česneku. kousek cibule a asi 4 kuličkami pepře. Žaludky uvaříme do měkka a scedíme. Než se uvaří uděláme si cibulovou jíšku - drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme hladkou moukou a upražíme dozlatova. Jíšku zředíme vývarem ze žaludků a dobře provaříme. Do omáčky vložíme pokrájené žaludky, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Omáčka má mít chuť po majoránce a česneku.
Poznámka
Podáváme s rýží.