Suroviny na 4 - 5 porcí:
- polovina cibule
- stroužek česneku
- šťáva z jedné limetky
- chilli paprička
- asi 10 cm kousek zázvoru
- půl kila kuřecích prsou
- kokosové mléko
- kari koření a sůl
- případně škrobová moučka
Postup
1. Cibuli, česnek, šťávu z limetky, chilli papričku a zázvor vložíme do mixéru a rozmixujeme v hladký krém
2. Směs dáme na rozehřátou pánev, aby se odpařila přebytečná tekutina. Vzniklou pastu stáhneme na kraj pánvičky, přidáme olivový olej a na proužky nakrájené kuřecí maso.
3. Když je maso zlatavé, promícháme s pastou, zalijeme kokosovým mlékem a přidáme sůl a kari. Necháme dusit pod pokličkou asi deset minut. Pokud je omáčka řidší můžeme přidat trochu škrobové moučky.