Suroviny na 4 porce:
- 250g švestek či blum
- marcipán na plnění švestek
- strouhaný perník na obalení knedlíků
- med
- rum
Na knedlíky:
- 1/2 toastového chleba
- 100g cukru moučka
- 150g hrubé mouky
- 100g másla
- 4 žloutky
Postup:
1. Plátky toastového chleba nakrájejte na kostičky. Veškeré suroviny na přípravu těsta promíchejte a spojte v těsto.
2. Švestky rozkrojte napříč, nikoli podélně, vyjměte z nich pecku a na její místo vtlačte marcipánovou kuličku. Opět je spojte dohromady.
3. Z těsta tvořte placičky, do nich vkládejte naplněné švestky a dobře uzavřete do knedlíčku.
4. Ve vroucí vodě vařte jen do vyplavání na hladinu, pak hned vyjměte, nechte okapat a obalte ve strouhaném perníku.
5. Zbytek švestek vypeckujte, nakrájejte na plátky a prohřejte v trošce medu, zakápnuté rumem. Ozdobte jimi talíř.