Příprava 10 min, 6 porcí
- 450g nakrouhaného bílého zelí
- 1 větší nastrouhaná mrkev
- 2 balíčky čínské nudlové polévky s orientální příchutí (nezaměňovat)
- 1 hrst pražených slunečnicových semínek
- 1 hrst pražených mandlových lupínků
- 3 jarní cibulky
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Tento týden byla vylosována Jitka Přichystalová. Pošlete recept a hrajte taky, co týden, to vítěz. Více se dozvíte zde. |
Na dresink:
- 100ml cukru
- 80ml červeného vinného octa
- 180ml slunečnicového oleje
- 2 balíčky kořeni z čínské orientální nudlové polévky
- Nudle nalámeme do mísy, přidáme nakrouhané zelí, nastrouhanou mrkev, slunečnicová semínka, mandle, jarní cibulku.
- Dresink metličkou vyšleháme a promícháme se salátem.
- Necháme minimálně 40 min odležet v lednici, aby nudle změkly.