Doba přípravy: 2 dny i s odležením
Na pařížský krém:
- 0,25 l šlehačky
- 15 dkg cukru písek nebo krystal
- 8,75 dkg kakaa
Na zdobení:
- čokoláda na vaření
- oloupané mandle
Předem napečená linecká kolečka
1. Pařížské bochánky se skládají z předem upečených lineckých koleček, na která se následně stříká pařížský krém. Svaříme šlehačku s cukrem, když vaří zasypeme kakaem a dobře rozmícháme metličkou a necháme dotuha povařit. Pak necháme nejméně 24 hodin stát v ledničce. Po vychlazení krému jej stříkáme na linecká kolečka.
2. Následně poléváme nebo máčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec zdobíme zapíchnutou celou oloupanou mandlí.
Poznámka: Recept, který mám od cukrářky, zaujal natolik moji maminku, která mimo jiné pekla báječné vánoční cukroví, že jej zařadila každoročně do vánočního pečení cukroví. Nyní pařížské bochánky dělá každý rok i moje dcera.