Čtenářský recept: Mix na gril

  11:16

Mix na gril | foto: Daisy85pro iDNES.cz

Doba přípravy: 2hodiny

Množství: 4 porce

  • 1/2 kg vepřové krkovice
  • 3 kuřecí stehna
  • 2 kukuřice
  • 1 cuketa
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 1 paprika
  • 20g parmesanu
  • balíček rukoly
  • 4 plátky másla na kukuřici

Marináda na kuřecí:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička bílého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • kousek nastrouhaného zázvoru

Marináda na vepřové:

  • olej dle potřeby
  • 5 lžic gyros koření
  • pepř

Marináda na cuketu:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce aceto balsamico
  • sůl

1. Den před grilováním vykostíme kuřecí stehna, připravíme  marinádu, maso naložíme a vložíme do uzavíratelné misky. Krkovici nakrájíme na plátky, opepříme a naložíme do připravené směsi. Večer před grilováním uvaříme v neosolené vodě 2 kukuřice.

2. Přibližne dvě hodiny před grilováním si připravíme přílohy k masu. Nejprve všechnu zeleninu omyjeme a propláchneme, do mističky vložíme rukolu, nakrájíme na kostičky pár rajčat a na plátky parmesan, celé lehce olosíme a zalijeme olivovým extra virgin olejem, dále si nakrájíme rajčata a naskládáme na okraje talíře. Přidáme na plátky nakrájenou okurku a na proužky nakrájenou papriku. Do středu talíře vyskládáme zbylou zeleninu.

3. Brambory nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na plech s pečícím papírem a osolíme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a oddělíme její jednotlivé vrstvy. Cibuli přidáme k bramborám a zakápneme olivovým olejem, dáme péct do trouby na 180 stupňů (cca 15-30 minut).

4. Masa i kukuřici pečeme přibližně 8 minut na rozpáleném grilu. Ke konci přídáme na plátky nakrájenou cuketu.

Tip:

Maso i kukuřici je třeba osolit dle chuti. Na grilovanou kukuřici položíme před podáváním plátek másla a cuketu potřeme připravenou směsí. 

Autor:

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

Porotci pořadu Česko na grilu Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek

VIDEO Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

Zvěřinové ragú s noky

VIDEO Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

Svatomartinská husa z grilu

VIDEO Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým...

Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá

Bůček podávejte s chlebem, pivo neuškodí.

VIDEO Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...

Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování

Sladkokyselý salát bude ideální přílohou ke pstruhovi.

VIDEO Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...

  • Nejčtenější

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...