Doba přípravy: 50 minut
- 2 kg studených ve slupce vařených brambor
- 1 sklenice míchané sterilované zeleniny, která obsahuje mrkev, okurky, cibulku, hrášek a celer
- 1 malá plechovka sladké sterilované kukuřice
- 1 velká cibule
- 5 vajec uvařených natvrdo
- sůl
- pepř
- 250 ml tatarské omáčky
1. Brambory uvaříme ve slupce - aby se nerozvařily, přidávám do vody trochu octa.
Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do mísy, posolíme a opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sterilovanou zeleninu i s částí nálevu, na kostky nakrájená vejce, scezenou kukuřici a velmi dobře promícháme.
2. Nakonec přidáme tatarskou omáčku a opět promíchám. Salát pak uložíme do lednice a nechám uležet do druhého dne.
Poznámka: Salátu říkám vanáč, neboť rodina vždy v legraci říká, ať ho umíchám ve vaně, že se sní jakékoliv množství.