Doba přípravy: 30 minut
Množství: 4 porce
- 1 kg salátových brambor typu A
- 4 nakládané okurky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 větší červená cibule
- lžíce olivového oleje
- sůl, cukr
- 1 dcl vody
- 2 lžíce octa
1. Uvařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a ty na asi 3 mm plátky, smícháme s nadrobno nakrájenou okurkou, solí a hořčicí a zakápneme olejem.
2. Vodu svaříme 1 minutu s nadrobno nakrájenou cibulkou, octem a cukrem a přelijeme brambory, zamícháme a necháme odležet v lednici.
Poznámka: Tento salát je bez majonézy, vhodný jako dietní varianta k smažené rybě nebo řízku, které mají již tak dost kalorií. Lze podávat také ihned teplý.