Doba přípravy: 60 minut včetně vaření
Množství: 4 porce
- 6 - 8 středních brambor (varný typ A - salátové)
- 4 vejce
- 1 střední cibule
- 20 dkg šunkového salámu
- 1 sterilovaná směs zeleniny
- 2 sterilované okurky
- 1 sterilovaná kapie
- 10 dkg mražené kukuřice
- 3 lžíce tatarské omáčky
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté necháme vychladnout. Zároveň si uvaříme i vejce natvrdo. Po vychladnutí brambory i vejce oloupeme a protlačíme přes drátěné kolečko na kostičky do mísy.
2. Do mísy vlijeme lák ze zeleniny, tu nakrájíme na drobné kostičky (včetně feferonky) a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky i kapii a šunkový salám nakrájený na asi 2 cm dlouhé tenké nudličky. Přidáme kukuřici, kterou jsme si nechali rozmrazit v mikrovlnce, tatarskou omáčku, majonézu, hořčici. Osolíme a opepříme dle chuti.
3. Salát uložíme do ledničky alespoň na 12 hodin, poté můžeme podávat samostatně nebo dozdobit.
Poznámka: Při nastrouhání brambor na struhadle "nahrubo" a přidání většího množství tatarské omáčky a majonézy je tento salát výborný také na chlebíčky.