Doba přípravy: cca 20 min.
- brambory
- zelenina dle chuti
- cibule
- kysaná okurka
- majolka nebo tatarka
- hořčice
- mletý koriandr
- případně vejce navrdo a salám
1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je nakrájíme na malé kousky, ať plátky nebo kostičky. Přidáme lžičku hořčice (může být i hořčice s křenem), nebo trošku nastrouhaného čerstvého křenu, na drobounko nakrájenou cibuli (syrovou nebo spařenou), sůl.
2. Místo pepře dáme trošku mletého kariandru, pak přidáme majolku nebo tatarku (může být i zakysaná smetana), na kousky nakrájené kysané okurky,
trošku nálevu z okurek (dává-li se čerstvě vařená zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek) nebo 1 konzerva zeleniny do salátu.
3. Nakonec můžeme přidat nastrouhaný syrový celer, alespoň 1 vrchovatou lžíci,
který salát zjemní a dochutí. Můžeme také přidat natvrdo uvařené vejce
a nakrájený salám.
4. Dobře zamícháme, ale opatrně, aby nebyla ze salátu kaše. Necháme alespoň 1 hodinu zaležet.