Doba přípravy: 45 - 60 minut
Množství: 4 - 6 porcí
- 1 kg brambor, nejlépe varný typ A
- 4 vejce
- 250 ml majonézy
- 1 červená cibule
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 středního celeru
- 8 - 10 nakládaných okurek (podle velikosti)
- 1 větší jablko
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl, pepř podle chuti
- šťáva z půlky citronu
1. Nejprve očistíme kořenovou zeleninu a brambory, které vaříme ve slupce. Očištěnou zeleninu dáme vařit doměkka, brambory také, hlavně, aby se nerozvařily.
2. Mezitím nakrájíme cibuli najemno, okurky a vařená vajíčka, tento základ osolíme, opepříme a přidáme půl majonézy a dkladně promícháme.
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a přimícháme do směsi, ještě společně s hořčicí. Kořenovou zeleninu necháme chvilku vychladnout a poté ji také najemno nakrájíme a přimícháme do základu. Přidáme ještě část majonézy před finálním krokem.
3. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky, které poté každý zvlášť promáčkneme přes kráječ na brambory. Vše smícháme dohromady s posledním zbytkem majonézy, dochutíme a necháme v chladu, alespoň 12 hodin odležet.