Každý z nás jedl v dětství dokonalou krupicovou kaši od maminky či babičky. Dávali jste přednost promíchání všech ingrediencí, nebo jste jí lžící opatrně vychutnávali od kraje talíře? Debaty na takové téma se vedou dodnes.
Například populární pekař a cukrář Josef Maršálek zdobí uvařenou kaši čerstvým máslem, skořicí a kakaem. A na sociálních sítích přidává radu: „Jo a nemíchat. Ne, ne a néééééé.“
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička |
Na to mu odpovídá čtenářka Hanka Korycanová: „Stačí mi jen skořice bez kakaa, zásadně nemíchat, jíst dokola po krajích a nejvíc miluju, když je posypaná moučkovým cukrem, který je trochu hrudkovitý a ty hrudečky, když se nasáknou tím máslíčkem.“
Šárka Schejbalová potvrzuje její slova: „Nemíchat. Na tomhle se lámou charaktery a končí přátelství!“ Lucirku Radimeckou dokonce rozčiluje její muž: „Manžel když už si ji dá, tak míchá a to mi je úplně špatně, jen to vidím.“
Jana Boudníková Ďuriščová ale oponuje: „Zamíchat a znovu posypat, a potom pěkně dokola pomalu jíst.“ Další diskutující, Martin Itterheim, má podobný názor: „Amatéři nemíchají, profík to zamíchá a navrch přidá další vrstvu kakaa a másla.“
Je to prostě věda. Ať už mícháte, nebo ne, na další stránce vám přinášíme recept na krupicovou kaši, při které se můžete ponořit do těch nejhezčích vzpomínek na dětství, ale vyzkoušet můžete i další zajímavé recepty.