Doba přípravy
1h
Množství
14
Korpus:
3/4 hrnku rozdrcených máslových sušenek (1 hrnek = 250 ml)
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce cukru moučka
Náplň:
100g sezónního ovoce
1 lžíce moučkového cukru (na ovocnou pastu)
3/4 hrnku cukru moučka (do krému)
450g krémového sýru (lučina, žervé)
špetku soli
1/2 lžičky mandlového aroma
2 vejce
Na ozdobení:
čerstvá máta
ovoce
Sušenky smíchejte s máslem a cukrem. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky, do každého dejte vrchovatou lžíci připravené sušenkové hmoty a umačkejte ji na dno. Formičky dejte na 5 minut do trouby vyhřáté na 165 °C a pak je nechte vychladnout.
Ovoce rozmixujte se lžící cukru.
Sýr vyšlehejte elektrickým šlehačem, zašlehejte do cukr, sůl, mandlové aroma a nakonec do krému jedno po druhém důkladně vešlehejte vejce. Sýrovou náplň rozdělte do košíčků s předpečeným korpusem. Na povrch každého dejte malou lžičku rozmixovaného ovoce a pomocí špejle nebo párátka lehce promíchejte se sýrovou náplní, aby vznikla spirála.
Dortíčky vraťte zpět do trouby a pečte asi 20 minut, až náplň ztuhne. Hotové dortíčky nechte vychladnout a pak je ještě nechte ztuhnout alespoň 4 hodiny v lednici. Před podáváním je ozdobte čerstvou mátou a ovocem.