Doba přípravy: 60 minut
Množství: 30 ks
Na těsto:
- 6 bílků
- 210 g cukr moučka
- 90 g hrubé mouky
- 60 g mletých ořechů
- 30 g mletých mandlí
Na krém:
- 150 g másla
- 150 g mletého cukru
- 1 celé vejce
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Zlehka do něj vmícháme mouku, cukr, mleté oříšky a mandle. Plech vyložíme pečícím papírem a vysypeme hrubou moukou. Z těsta uděláme 3 placky, které se pečou odděleně. Těsto je dost řídké, vytvarujeme je do tvaru čtverce, nejlépe stěrkou na těsto a přímo na plechu. Pozor, peče se velmi rychle, pohlídáme, aby bylo do růžova a ještě teplé opatrně nožem sundáme z papíru. Trouba by měla být teplá cca 150-175 stupňů.
2. Po vychladnutí placky potřeme krémem a navrstvíme na sebe. Vrchní placku potřeme čokoládovou polevou. Boky můžeme obsypat zbylými mletými mandlemi. Po upečení a vychladnutí jsou placky tvrdé, ale po 3 dnech jsou již změklé.
3. Necháme v chladu uležet asi 3 dny. Poté nakrájíme ostrým nožem na malé obdélníkové řezy.
Poznámka: Cicvár můžeme ještě "pokreslit" bílou čokoládou, třeba ve tvaru mřížky nebo smrkové větvičky, případně posypat mletým kokosem. Boky řezů můžeme posypat zbytkem mletých mandlí nebo ořechů. A klidně si jej můžeme připravit třeba k narozeninám nebo k nedělní kávičce.