Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce
- 4 velké brambory
- 12 - 16 malých růžiček brokolice
- 4 silnější plátky čedaru
- 50 ml oleje
- 4 lžičky hrubé mořské soli
- 2 - 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička soli na vaření brokolice
1. Dobře omyté brambory "vykoupeme" v oleji a pak obalíme v soli, zabalíme je do alobalu a grilujeme na vyhřátém grilu doměkka. Mezitím předvaříme v osolené vodě brokolici “al dente“.
2. Upečené brambory, (brambory by neměly být příliš měkké, půjdou zpátky na gril) vyndáme z alobalu, opatrně nahoře nařízneme, pokapeme rozpuštěným máslem a do vzniklého otvoru “nacpeme“ růžičky brokolice. Na brokolici položíme plátek sýra. Sýr by měl být kvalitní.
3. Brambory uložíme na grilovací misku a grilujeme, až se sýr roztopí. Hned podáváme.
Tip: Brambory doplňte mísou letního zeleninového salátu.