Doba přípravy: 30-40 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 ks kuřecích prsou
- 4 ciabatty
- 3 hrsti mladých špenátových lístků
- 2 avokáda
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky čedaru
- olivový olej
- mletý kmín
- sladká paprika
- mletý koriandr
- mletý bílý pepř
- sůl
Na dresink:
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- mletý černý pepř
- chilli
- sušený česnek
- oregano
- sušená cibule
- sůl
Postup:
1. Smícháme koření na obalení masa: 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžičky mletého koriandru, 1 lžičku bílého pepře a 1 lžičku soli. Společně ještě jednou semeleme, ať je co nejjemnější.
2. Rozpálíme gril na cca. 160°C (klasický gril na dřevo/uhlí necháme vyhořet až na žhavé doutnající uhlíky). Kuřecí prsa dlaní lehce rozmáčkneme v silnější části, protáhneme olivovým olejem a důkladně obalíme ve směsi koření. Necháme odležet a poté grilujeme 5 minut z každé strany, až koření ztmavne.
3. Poté, co sundáme z grilu, necháme chvilku odležet pod poklopem a rozkrájíme našikmo na 1,5 cm silné plátky.
4. Mezitím si připravíme dresink: smícháme majonézu, bílý jogurt a koření v poměru: 3 díly černého pepře, po 2 dílech česneku, oregana a kmínu, po 1 dílu cibule, chilli a soli.
5. Ciabatty rozkrojíme, na řezu můžeme lehce opéct. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na grilu krátce opečeme slaninu. Burgery vrstvíme takto: spodní půlku ciabatty potřeme dresinkem, na něj naložíme dvojitě špenátové lístky, poté přidáme plátky masa proložené v řezech plátky avokáda. Navrch dáme plátky čedaru a opečenou anglickou slaninu, přiklopíme druhou půlkou ciabatty.
Poctivý hamburgerChcete ochutnat burger a přemýšlíte jestli kuřecí, hovězí nebo jehněčí? Vyberte si z velké nabídky slev na Raketa.cz a ochutnejte klidně všechny zároveň. |