Doba přípravy: max. 1 hodina
Množství: 4 porce
- 75 g + 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička bílého pepře (může být i černý, ale je více viditelný)
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 3 lžíce másla
- 75 ml olivového oleje
- 70 g nakrájené cibule
- 1,5 lžičky kari koření nebo kari pasty (nedávat více, pak by kari bylo příliš intenzivní)
- 250 ml kuřecího vývaru
- 125 ml pomerančového džemu
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce citronové šťávy
1. Nejprve si předehřejeme troubu na cca 205°C - 210°C. V misce smícháme 75 g mouky, sůl a pepř. V této směsi obalíme kuřecí prsa (kuřecí prsa můžeme nechat v celku a nebo je nakrájet na nudličky).
2. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a kuře osmažíme dohněda po obou stranách. Potom je dáme do pekáče, nejlépe z varného skla s příklopem (je to lepší, kuře při pečení pak nevysychá) a pečeme cca 15 minut.
3. Mezitím, co se kuře peče v troubě, si na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli. K cibuli přidáme zbývající mouku a smažíme (maximálně 3 minuty). K cibuli a mouce na pánvičku přidáme zbývající přísady a promícháme. Vzniklou směs přivedeme k varu a poté snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut, dokud směs nezesklovatí.
4. Kuře vyjmeme z trouby a vzniklou směs na kuřecí prsa nalijeme. Vše vrátíme opět do trouby a pečeme 5 až 10 minut.
Tip: Ideální příloha je rýže.