Čtenářský recept: Kančí ragú paní nadlesní

  14:20

Ragú se žampiony | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: 1 a 1/2 hod.
Množství: 4 porce

  • 1 kg kančí kýty
  • 3 velké cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 6 stroužků česneku
  • kečup
  • miska hub
  • sůl
  • vývar
  • trocha mouky na záklechtku
  • 1 vrchovatá lžička sladké papriky
  • půl lžičky pálivé papriky

1. Na rozpáleném sádle opékáme za stálého míchání maso, posypané oběma paprikami, polijeme troškou vývaru a restujeme, až se maso zatáhne. Teprve potom přidáme cibuli, aby nezhořkla a nestala se z ní kaše.
2. Vlijeme zbytek vývaru a teprve pak solíme. Dusíme pod poklicí, aby se chutě prolnuly, asi v polovině dušení přidáme houby na plátky a kečup.
3. Když je maso měkké, přidáme rozetřený česnek a zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme rozmícháním asi 1 vrchovaté lžičky hladké mouky v troše vody.

TIP: Podle rodinných zvyklostí podáváme s knedlíkem nebo chlebem, u nás však vedou jako příloha k ragú noky: 40 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce polévkové strouhanky (to aby noky byly nadýchané a ne tuhé),1 celé vejce a voda podle potřeby. Vařečkou umícháme polotuhé těsto a necháme chvíli odstát.Mezitím si dáme vařit osolenou vodu a do vroucí děláme lžící nočky. Až vyplavou, jsou hotové. Lovíme je drátěnou naběračkou, okapané dáme do čistého hrnce a vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů, kde už mezitím čeká pod pokličkou uvařené ragú, až ho spolu s noky naservírujeme rodině. Vychlazené pivko to jistí.

Autor:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Jarní poke bowl s lososem

Lehké

40 min

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Lehké

30 min

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...