- žebra a krk z divočáka
Na lák:
- 500 ml balzamikového octa
- 750 ml vody
- 150 g cukru
- 2 lžíce barevného pepře
- 1 - 2 chilli papričky
- 2 snítky tymiánu
Na tapenádu:
- 150 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce francouzské hořčice
- trochu cukru a soli
1. V hlubokém pekáči promícháme všechny suroviny na lák. Maso z divočáka osolíme a vložíme do pekáče s lákem.
2. Maso dusíme pod poklicí v troubě do měkka. Poté maso opatrně vyjmeme a zbytek láku vylijeme.
3. Maso potřeme tapenádou a dáme na 10 - 15 minut pomalu péct, bez poklice, do trouby rozpálené na 160°C.
TIP: Podáváme se šťouchanými brambory.