Tuile plněné vanilkovou pěnou
Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.
Postup
- Mandle opražíme při 175 °C dozlatova a necháme vychladnout. Cukr necháme zkaramelizovat, přihodíme mandle a prohřejeme. Vmícháme máslo a směs nalijeme na olejem vymazaný plech.
- Hmotu rozválíme a vykrájíme obdélníky, ty natočíme na trubičky o průměru 4 cm a počkáme, až zatuhnou.
- Žloutky prošleháme se solí. Želatinu zalijeme 2 lžícemi vody a necháme nabobtnat. Smícháme 100 ml vody s cukrem a badyánem, uvedeme k varu. Badyán odstraníme a směs nalijeme za stálého šlehání ke žloutkům, želatinu rozehřejeme, rozpustíme a přišleháme ji. Necháme vychladnout.
- Žloutkovou směs spojíme se smetanou vyšlehanou s vanilkou. Krémem naplníme košíčky. Podle chuti ozdobíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
343 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1437 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
35,7 g
41 %
36 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
5,8 g
9 %
9 %
-
Tuky
19,5 g
30 %
28 %
-
nasycené
7,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Slepované kytičky
Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...